Freshcrop
GlobalG.A.P
GlobalG.A.P-documenten
Interessante links
Vacature
P. Seelen
Controlunion
Voedingscentrum
Voedingswaardetabel
Weet wat je eet

Freshcrop


De groente en fruitcoöperatie te Roerdalen is 60 jaar geleden opgericht om de groente- en fruittelers in de omgeving van deze 2 kerkdorpen, onderdeel van de gemeente Roerdalen, te helpen bij het gestructureerd leveren van hun produkten aan de toenmalige Roermondse veiling. Toendertijd werd de organisatie gerund door telers die dit als neventaak erbij deden. Melick had in die tijd een eigen organisatie, evenals Herkenbosch. Het meeste produkt wat toen geleverd werd was Asperges

Na omzwervingen bij verschillende veilingen, zoals Melick bij de veiling in Grubbenvorst en Herkenbosch bij de V.G.V. in Venlo, heeft de fusievereniging zich een tiental jaren geleden aangesloten bij Veiling ZON te Grubbenvorst ( nu Venlo), een fusieveiling van V.G.V. uit Venlo en C.V.V. uit Grubbenvorst.
In 2000 is door de leden besloten de geteelde produkten niet meer af te zetten via de veiling. Per 1 januari 2001 is er een samenwerking aangegaan met P.Seelen BV te Grubbenvorst. Achteraf gezien een succesvolle beslissing.
 

© 2015 Isonova-it